ügyészség

2021.05.14. 11:26

Durván elfajult a verekedés a kazári fesztiválon, felfüggesztettet kaphatnak

A Balassagyarmati Járási Ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta azzal a két fiatallal szemben, akik egy nyilvános kazári gasztronómiai fesztiválon megvertek egy három fős társaságot.

Nool

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Az ügyészség tájékoztatása szerint, 2019 májusában az akkor még fiatalkorú vádlott és 20 éves társa egy kazári gasztronómiai fesztiválon italoztak, majd egy lány miatt összeszólalkoztak egy három fős társasággal.

Este 11 óra körül újra meglátták a három fiút, ekkor a fiatalkorú vádlott egyiküket megtámadta és úgy arcon ütötte, hogy az a földre esett, közben társa a társaság másik tagját ütötte le. A fiatalkorú fiú ezt követően a társa által leütött, eszméletlenül a földön fekvő áldozat bántalmazásába is bekapcsolódott, rugdosni kezdte őt. Eközben a felnőttkorú vádlott a társaság harmadik tagját megütötte, majd fejbe is rúgta, utána a földön rugdosta tovább, amibe a fiatalkorú vádlott is becsatlakozott.

A sértettek egyike könnyebb, míg a másik két fiú súlyos, csonttöréses sérüléseket szenvedett a verés következtében, a két vádlott cselekménye emellett a nyilvános rendezvény résztvevőiben is megbotránkozást és riadalmat keltett.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség fiatalkorúak ügyésze ezért a vádlottakkal szemben garázdaság bűntette, valamint testi sértés miatt emelt vádat, ebben indítványozta, hogy a bíróság ítélje mindkettőjüket felfüggesztett szabadságvesztésre és kötelezze őket a bűnügyi költség megfizetésére is, emellett kezdeményezte fiatalkorú vádlott pártfogó felügyeletét is.

Az ügyben első fokon a Salgótarjáni Járásbíróság hoz döntést.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában