ügyészség

2021.04.07. 12:28

Megfenyegetett egy tarjáni végrehajtót, hogy „kinyírja” és elvágja a torkát

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádemelése nyomán a bíróság 1 év – két évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte azt a 38 éves férfit, aki megöléssel fenyegetett meg egy végrehajtó-helyettest Salgótarjánban, a számára sérelmes végrehajtási cselekmény miatt.

Nool

Forrás: Shutterstock

A vádlott bankszámlára érkező jövedelmére végrehajtási eljárás folyt, a férfi ezért ügyfélfogadási időben megjelent az eljáró végrehajtó irodájában, ahol bejelentette, hogy másnap bankszámlájára az őt megillető pénzbeli ellátások érkeznek, és kérte, hogy a végrehajtó-helyettes a bankszámlát oldja fel az inkasszó alól, legalább addig, amíg felveszi a pénzösszeget.

Mivel erre nem került sor és a vádlott a pénzbeli ellátásokat nem tudta felvenni másnap, a tartósan beteg kisgyermekét karjában tartva, feldúlt állapotban megjelent a végrehajtói irodában, és fenyegetni kezdte a végrehajtó-helyettest közölve, hogy „kinyírja”, elvágja a torkát, ha az inkasszót nem vonja vissza.

A vádlottat az irodából ki akarták küldeni, de a felszólításnak nem tett eleget, továbbra is a sértett megölésével fenyegetőzött, majd öngyilkosságot helyezett kilátásba, végül azt, hogy kisgyermekét otthagyja az irodában.

A férfi csak akkor hagyta el az irodát szitkozódva, hangosan káromkodva, miután közölték vele, hogy rendőri intézkedést kérnek. Az inkasszó visszavonását így nem sikerült elérnie.

A bírósági végrehajtó és helyettese hivatalos személy, ezért a férfi ellen a Salgótarjáni Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.

Az ügyben eljáró Salgótarjáni Járásbíróság a vádlottat az ügyészi indítvánnyal egyezően, 1 év, a végrehajtásban 2 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában