tűzeset

2021.04.12. 12:58

Lángokban álló házhoz és felrobbant kazánhoz is riasztották megyénk tűzoltóit

Több esethez is risztották tegnap megyénk tűzoltóit.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy családi ház két szobája vasárnap hajnalban Nógrádmegyerben, a Rákóczi utcában. A szécsényi és a salgótarjáni hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik egy gyorsbeavatkozó sugár fedezete mellett derítették fel a házat, bent levő emberek után kutatva. Az egységek az épület áramtalanítását követően két gyorsbeavatkozó sugárral fékezték meg a lángokat, melyek a tetőre is átterjedtek. Az áramszolgáltató leválasztotta a lakhatatlanná vált ingatlant a hálózatról. A mentők egy embert kórházba szállítottak.

Az üzemanyagtank leszerelése közben gyulladt ki egy szétszerelt autó vasárnap délután Szirákon, a Dengelegi úton. Az ott lakók megkezdték a tűz eloltását, néhány autógumi azonban még égett a berceli hivatásos tűzoltók kiérkezésekor. Az egység egy vízsugárral avatkozott be. A tűz az autó körül levő alkatrészeken kívül másra nem terjedt át. Személyi sérülés nem történt.

Lerakódott korom égett egy családi ház kéményében vasárnap délután Szécsényben, a Tavasz utcában. A tulajdonos a tüzelőberendezésből eltávolította az égésterméket, a város hivatásos tűzoltói pedig egy puttonyfecskendővel oltották el a tüzet, majd a tulajdonos figyelmét felhívták, hogy felülvizsgálatig ne használja a kéményt. Személyi sérülés nem történt.

Felrobbant és füstölt egy kazán, mellette pedig fa és papír égett egy családi ház harminc négyzetméteres pincéjében vasárnap késő este Salgótarjánban, az Esze Tamás úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltóinak kiérkezése előtt a tulajdonos áramtalanította az épületet. Az egység vízsugár fedezete mellett eltávolította a kazánból a tüzelőanyagot és az égésterméket, megszüntette az izzást a kazán környékén, majd az éghető anyagokat kihordta a pincéből az udvarra. Utóbbiban a HELP ÖTE egy tagja is segítette a munkájukat. A pincében levő vízcsövek károsodtak, a vízszivárgást azonban sikerült megszüntetni, a kazán pedig nem sérült. Az épületet az ott lakó két felnőtt és két gyermek a tűzoltók kiérkezése előtt elhagyta, az éjszakát pedig szomszédoknál töltötték, mivel az épület villamos biztonságtechnikai átvizsgálása vált szükségessé. Személyi sérülés az eset során nem történt.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában