ügyészség

2021.04.08. 11:37

Elsikkasztotta a lízingelt teherautót, vádat emeltek a Nógrád megyei cégvezető ellen

Vádat emelt a Balassagyarmati Járási Ügyészség azzal a 41 éves férfival szemben, aki cége ügyvezetőjeként lízingelt egy teherautót, ám amikor a céget eladta, a járművet az új tulajdonosnak nem adta át, hanem eltulajdonította.

Nool

Forrás: Shutterstock

A vádlott az általa alapított cég ügyvezetőjeként 2016 áprilisában lízingszerződést kötött az egyik kereskedelmi bankkal, egy tehergépjármű finanszírozása érdekében. A szerződés értelmében a teherautó addig a bank tulajdonát képezte, ameddig az adós vissza nem fizeti a hiteltartozást. A férfi a törlesztőrészletet 2017 márciusáig rendszeresen fizette, majd 2017. április 3-án a céget eladta. Ekkor az új ügyvezetőt nem tájékoztatta a lízingszerződésről és a gépjárművet sem adta át neki, valamint a törlesztőrészletet sem fizette – írja a Nógrád Megyei Főügyészség közleménye.

A férfi a cég eladásakor azzal is tisztában volt, hogy az új ügyvezető nem akarja a céget működtetni, hanem anyagi szolgáltatás fejében, 300 euróért átíratta, majd a cég iratait és vagyonát nem adta át. Mivel ennek ellenére a vevő a cég ügyvezetőjeként került bejegyzésre a cégnyilvántartásba, a vádlott közreműködött abban, hogy a közhiteles nyilvántartásba valótlan adatok kerüljenek.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség ezért a férfi ellen sikkasztás bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat, melyben indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat tárgyalás mellőzésével ítélje felfüggesztett szabadságvesztésre, vele szemben a gépjármű értékének megfelelő összegű vagyonelkobzást alkalmazzon, valamint a bűnügyi költségből 28 ezer forintot a cégvezetővel fizettessen meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában