rendőrkézen

2021.03.22. 10:30

Rács mögé került a salgótarjáni sorozatbetörő, aki üzletszerűen járt lopni

Másfél hónapig volt csak szabadlábon az a 20 éves salgótarjáni férfi, aki meglopta az őt jó szándékkal egy társasház lépcsőházába beengedő nőt.

Forrás: shutterstock

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi 2021. március 15-én délelőtt, azzal az ürüggyel, hogy egy ismerősét keresi, bement egy salgótarjáni társasház lépcsőházába. Amíg az őt beengedő nő a lépcsőházat söpörte, a gyanúsított besurrant a nyitva hagyott kakásába, és ott eltulajdonítható értékek után kutatni kezdett.

A lakásába visszatérő sértett azonban meglátta, hogy férfi a szekrényében kutat, és épp a zsebébe rejt valamit, ezért benyúlt oda és az ellopott érintőképernyős mobiltelefonját visszavette, mire a férfi elszaladt.

A nyomozás során megállapították, hogy a férfi március 15-e előtt több alkalommal a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül bement egy salgótarjáni családi ház padlására, ahonnan ellopott két láncfűrészt, egy sövénynyírót, fűkaszát és szegélyvágót, mintegy 250.000 forint értékben.

A gyanúsított ellen az eljárás két rendbeli üzletszerűen elkövetett lopás miatt folyik.

Korábban is többször volt már büntetve, legutóbb február 1-jén kifosztás miatt ítélték 3 év börtönbüntetésre, ezért a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal egyezően a bűnismétlés veszélye miatt elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A gyanúsított enyhébb kényszerintézkedés elrendelése érdekében fellebbezett a döntés ellen.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában