rendőrkézen

2021.03.25. 09:57

Nem ismer határokat: javítóintézetben várja az ítéletet a nógrádi fiú, aki 14 és 95 évestől is lopott

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt azzal a 16 éves fiúval és 20 éves társával szemben, akik kerékpárral követtek, majd kiraboltak egy 14 éves gyermeket, és 2020 nyarán több vagyon elleni bűncselekményt is követtek el

Forrás: shutterstock

A két vádlott 2020 júniusában Nagykeresztúron felfigyelt egy arra kerékpározó 14 éves fiúra, akit saját kerékpárjukkal követni, majd üldözni kezdtek. Amikor utolérték a menekülőt, megragadták hátizsákját, majd az így megállásra kényszerített sértettől mobiltelefonját követelték. A fiú tagadta, hogy lenne telefonja, a felnőttkorú vádlott pofon ütötte őt, aminek hatására a gyermek a hátizsákjából a fiatalkorú vádlottnak átadta a készüléket. A vádlottak a SIM kártyát rögtön visszaadták a sértettnek, a telefont magukkal vitték.

2020 júliusában a vádlottak egy salgótarjáni földszinti lakás erkélyére másztak be, ahonnan hangtechnikai eszközöket loptak el, melyeket értékesítették egy ismerősüknek.

A fiatalkorú vádlott 2020 júniusa és szeptembere között több ízben egyedül követett el bűncselekményeket.

Salgótarjánban kerékpárral érte utol áldozatát, akinek a kezéből kiragadta a táskáját, később egy másik ingatlan kerítésén átnyúlva lopott el egy hangszórót, melyet éppen értékesíteni akart, amikor a sértett tetten érte.

A fiatal egyik este egy 95 éves nő lakásába a fürdőszoba ablakon keresztül mászott be, majd két vödörbe összekészítette a házban talált kozmetikumokat, tisztítószereket és élelmiszereket. A sértett rajtakapta a vádlottat és felszólította őt a távozásra, amelynek a vádlott ugyan eleget tett, azonban kihasználva azt, hogy a sértett már idős és nehezen mozog, zavartalanul magával vitte az összekészített zsákmányt is.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a vádlottakkal szemben rablás bűntette, több rendbeli lopás és kifosztás bűntette miatt emelt vádat, velük szemben szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a bíróság vagyonelkobzást is alkalmazzon.

A fiatal kora ellenére már rovott múltú vádlott a Salgótarjáni Járásbíróság döntését letartóztatásban, egy budapesti javítóintézetben várja.

Borítóképünk illusztárció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában