büntetés

2021.03.05. 10:58

Letartóztatásba került az ivócimboráját kirabló magyargéci férfi

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 27 éves férfinak a letartóztatását, aki egy kis Nógrád megyei faluban leütötte és kirabolta ivócimboráját.

Forrás: police.hu

Ahogy arról korábban portálunk is beszámolt, a két férfi február 28-án kora estig együtt italozott a gyanúsított lakásán, majd a sértett 19 óra után a buszmegállóba indult. A gyanúsított rövid idő múlva utána futott, majd hátulról kétszer fejen ütötte, közben kivette a zsebéből a mobiltelefonját és a nála lévő párszáz forintot, majd zsákmányával elszaladt.

A férfi rablás bűntettének elkövetésével gyanúsítható, amit a törvény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni. A cselekmény után lakóhelyére nem tért vissza, ismeretlen helyre szökött, ezért elfogatóparancsot kellett kibocsátani ellene, emellett vele szemben más büntetőeljárás is van folyamatban.

Fotó: police.hu

Minderre figyelemmel a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája – az ügyészi indítvánnyal egyezően – a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés megakadályozása érdekében elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A végzést az ügyész, valamint a vádlott és védője is tudomásul vette, így az véglegessé vált.

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában