lakhatatlanná vált

2021.03.29. 13:48

Karancslapujtői tűz: öttagú család maradt otthon nélkül (helyszíni fotók, videó)

Családi ház égett hétfőn délelőtt a karancslapujtői Hunyadi úton.

Nagy Orsolya

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy hatvan négyzetméteres épület tetőszerkezete és egy szoba kapott lángra hétfőn délelőtt a karancslapujtői Hunyadi utcában.

– Az esethez riasztották a salgótarjáni hivatásos és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltókat, akik három vízsugárral oltották el a tüzet. Az épületben volt két gázpalack is, amelyeket a tulajdonos hozott ki az ingatlanból még a lánglovagok kiérkezése előtt. Ezeket hőhatás nem érte – közölte portálunkkal Molnár Adrienn.

Hozzátette: a ház tetőszerkezetének nagy része, valamint az egyik szoba teljesen leégett, a többi helyiséget pedig korom borítja, így az épület lakhatatlanná vált.

A megbízott szóvivő elárulta, hogy az eset során személyi sérülés nem történt.

Helyszínre érkezésünkkor is jól lehetett látni, hogy az épület teljesen használhatatlanná vált a tűz miatt. A családi házból ömlött kifelé a füst, volt ahol még a födém is beszakadt. Az udvaron pedig ott hevertek a gázpalackok.

Az utcán lévő járókelők közül többen figyelték, ahogy a tűzoltók küzdenek a lángokkal, amelyet végül sikerült megfékezni. Az ott élő család azonban otthon nélkül maradt.

Baksa Sándor, Karancslapujtő polgármestere portálunk érdeklődésére elárulta, hogy az ingatlanban két felnőtt élt három gyermekkel, akiknek minden segítséget megadnak ebben a nehéz helyzetben. Mint mondta, van egy szükséglakás, amelyet az önkormányzat a rendelkezésükre tud bocsátani, amennyiben igényt tartanak rá.

Értesüléseink szerint a tragikus eset után a családot ideiglenesen rokonok fogadják be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában