gyakorlat

2021.03.28. 10:11

Épületharcászati kiképzésen vettek részt a Nógrád megyei rendőrök

A Nógrád megyei Cserhát Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály (MEKTA) hetente gyakorol.

Nool

Forrás: Magyar Rendőrség Facebook

Fotó: PETER MAROSFALVI

Az épületharcászat a kiképzés része. Ez egy olyan képzés a teljes állomány, illetve a kijelölt csoportok részére, amikor a műveleti beosztottak azt gyakorolják, hogy kinek mit kell tennie egy épületben, veszélyes bűnöző elfogásakor. Egészen más feladatot kell ellátnia ugyanis annak, aki a csoport elején tevékenykedik, mint annak, aki hátul van. A feladat egészét tekintve azonban mindenkire fontos szerep hárul – írja a Magyar Rendőrség " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Facebook oldalán.

Ezek az ismeretek nem olyanok, mint a járás vagy az olvasás, idővel megkophatnak Azért is szükséges a folyamatos gyakorlás, hogy készségszinten tudják tartani a műveleti képességeket.Néha azonban hiába gyakorolnak be mindent előre, az élet mégis úgy hozza, hogy valami másképp történik. Esetleg más információk merülnek fel. Megtörténhet, hogy nem egy ember van a házban, hanem több. Előfordulhat, hogy sötétben kell végrehajtani a feladatot, holott úgy készültek, hogy nappal lesz az akció. Vagy fordítva. Az adott szituációhoz kell alkalmazkodni, és fontos, hogy nagyon gyorsan. Ilyenkor pillanatok alatt kell meghozni a taktikai döntéseket – tette hozzá a hatóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában