dühöngés

2021.02.04. 19:11

Nem ez volt az első balhéja a rimóci ámokfutónak

Leköpte az iskolaajtót, majd bántalmazással fenyegette az igazgatót egy férfi nemrég Rimócon. Néhány nappal korábban a nővérét akarta egy téglával megütni, és a Szécsényi Járási Hivatalban is botrányt okozott. A helyi romák szerint nem szabad általánosítani, mert egyedi esetről, egy rendkívül problémás személyről van szó.

L. J.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Amint arról már beszámoltunk, a szécsényi nyomozók a Terrorelhárítási Központ munkatársainak közreműködésével fogtak el egy 32 éves rimóci lakost a minap. A férfi januárban az utcán testvérével találkozott, amikor a kezében tartott téglával rátámadt. Pár nappal később többször megjelent a helyi általános iskolánál, ahol a bejárati ajtó előtt kiabált, azt leköpte, majd az intézmény vezetőjét trágár szavakkal illette, szidalmazta, bántalmazással fenyegette meg.

A fiatalember ugyanezen a napon többször visszatért a Szécsényi Járási Hivatalba is, ahol az egyik iroda ajtaját ütötte, hangoskodott, az ott dolgozó alkalmazottat is megfenyegette. A rendőrség az eset kapcsán közölte, hogy az adatgyűjtés során információ merült fel arra vonatkozóan, hogy a férfi fegyverrel is rendelkezhet, ezért a szécsényi rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségével fogták el a botrányosan viselkedő férfit.

Az üggyel kapcsolatban felhívtuk Szabó Vilmost, a település polgármesterét is. Portálunk érdeklődésére elmondta, hogy a nehéz körülmények között élő férfi egyedül tartja el családját és sok problémája van. A polgármester tudomása szerint az elkövetőnek már korábban is volt dolga a rendőrséggel.

Kérdéseinkkel megkerestük a Rimóci Roma Nemzetiségi Önkormányzatot is, ahol nem kívántak nyilatkozni a téma kapcsán. Mint fogalmaztak, nem szeretnék, ha az ügy összemosódna a szervezet nevével, hiszen véleményük szerint egyszeri, magánjellegű esetről van szó, és nem szabad általánosítani.

Az ügyben érintett rimóci Szent István Általános Iskola intézményvezetője szintén nem kívánta kommentálni a történteket.

" data-width="500" data-show-text="true">

">A rimóci általános iskola bejárati ajtaja előtt kiabált, azt leköpte, majd az intézmény vezetőjét trágár szavakkal illette, bántalmazással fenyegette meg

 

Kiemelt képünk illusztráció! Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában