mentés

2021.02.22. 11:10

Leszakadt faágak és bedőlt vályog falak: több műszaki mentéshez is riasztották megyénk tűzoltóit

Az elmúlt két napban műszaki mentésekhez és tűzesetekhez is vonultak a Nógrád megyei tűzoltók.

Nool

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint egy diófa egyik ága lehasadt és veszélyeztette a közlekedést szombat reggel Balassagyarmaton, a Ligeti Lajos utcában. A város hivatásos tűzoltói létraszer és motoros láncfűrész segítségével a faágat eltávolították.

Ahogyan azt korábban is megírtuk az út szélén parkoló gépjárműnek ütközött egy személygépjármű szombat délután Karancslapujtőn, a Rákóczi úton. A baleset következtében a gépkocsiba szorult az egyik utas. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és feszítővágó berendezés segítségével kiszabadították a sérültet, majd átadták a mentőszolgálatnak. A mentők két embert könnyű sérülésekkel kórházba szállítottak.

A szomszédos ingatlan udvarára és egy személygépjárműre dőlt egy lakatlan épület vályog falának egy része szombat délután Érsekvadkerten, a Rákóczi úton. A rétsági hivatásos tűzoltók és az Érsekvadkert Község Tűzoltó Egyesülete önkéntesei faanyagokkal alá- és megtámasztották, majd áramtalanították az épületet, ezután kordonszalaggal lekerítették a veszélyes területet. Az áramszolgáltató szakembere az ingatlant leválasztotta az elektromos hálózatról. Az eset során senki nem sérült meg.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában