tűzesetek

2021.02.22. 11:20

Csak a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia: garázs, autó és korom is lángra kapott a napokban

Az elmúlt napokban több tűzesetekhez is vonultak a Nógrád megyei tűzoltók.

Nool

Budapest, 2010. december 15. Tűzoltók egy imitált lakószobatűz oltását végzik egy konténerben. Közös tűzmegelőzési akciót tartott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF), a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság és a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség. A Blaha Lujza téren bemutatták az ünnepekhez kapcsolódó tűzesetek - fenyőfatűz, étolajtűz - kialakulásának körülményeit, majd a fogyasztóvédelem laboratóriumában a nem megfelelő karácsonyi lámpafüzérek és tűzoltásra alkalmatlan flakonos tűzoltó készülékek veszélyeire hívták fel a figyelmet. MTI Fotó: Lakatos Péter

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint egy elektromos kapcsolószekrény égett egy garázsban szombat késő délután Patvarcon, a Mikes Kelemen utcában. A lángok átterjedtek a kapcsolószekrény környezetében tárolt anyagokra, eszközökre. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos áramtalanította az épületet, az egység a tüzet egy vízsugárral eloltotta. A tűzeset során személyi sérülés nem történt.

Korom izzott egy családi ház kéményében szombat késő este Nagyorosziban, a Géza fejedelem úton. A rétsági hivatásos tűzoltók kéménykotró segítségével megszüntették az izzást. Személyi sérülés nem történt és lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség, a lakók a fűtést más módon megoldották.

Bontási munkálatok közben kigyulladt egy személygépkocsi tegnap délután Érsekvadkerten, a Deák Ferenc úton. A rétsági hivatásos tűzoltók és az Érsekvadkert Község Tűzoltó Egyesületének önkéntesei kiérkezése előtt a lakók megfékezték a lángokat, az egységek egy vízsugárral megszüntették a füstölést. Az eset során senki nem sérült meg.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában