ügyészség

2021.01.05. 09:47

Hasba szúrta élettársa férjét, megúszta a börtönt a Nógrád megyei férfi

Jogerőre emelkedett annak a 29 éves, Nógrád megyei férfinak az ítélete, akivel szemben a Nógrád Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emelt vádat, mivel saját házában hasba szúrta élettársa frissen szabadult férjét.

Nool

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Az ügyészség tájékoztatása szerint, a vádlott 2019-ben egy olyan nővel létesített élettársi kapcsolatot, akinek a férje jogerős szabadságvesztés büntetését töltötte.

A férj a szabadulását követően meglátogatta őket salgótarjáni otthonukban, ahol hármasban italoztak és beszélgettek. Éjfél körül a házigazda felszólította a férfit, hogy menjen haza, azonban ő kijelentette, hogy mindaddig nem megy el, amíg erre a felesége nem kéri.

Emiatt vita alakult ki közöttük, melynek során a házigazda ajtót mutatott a látogatónak, amikor a férfi az ajtó irányába indult, a ház ura felkapott egy 19 cm pengehosszúságú kést, és hasba szúrta őt.

A vérző sértett bemenekült a ház egyik szobájába, ahonnan többszöri felszólításra sem jött ki, ezért a vádlott dühében betörte az ajtó üvegét is, mire a sértett kimerészkedett. A vádlott és élettársa látva, hogy erősen vérzik, ekkor már igyekezett elállítani a vérzést és segítséget hívtak hozzá.

Bár a vádlott a kés pengéjét teljes egészében beleszúrta a sértett hasába, a férfi a véletlennek köszönhetően csak könnyű sérülést szenvedett. Amennyiben azonban a szúrás merőlegesebben érte volna a testét, akár halálos sérülést is szenvedhetett volna.

A Nógrád Megyei Főügyészség 2020 szeptemberében emelt vádat az egyébként büntetlen előéletű férfi ellen. A Balassagyarmati Törvényszék az ügyészi indítványnak megfelelően a vádlottat – a járványhelyzetre is tekintettel – tárgyalás mellőzésével életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete elkövetése miatt mondta ki bűnösnek, és őt két év, végrehajtásában négy évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, valamint kötelezte a 92.084 forint bűnügyi költség megfizetésére is.

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség | Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában