rendőrkézen

2021.01.10. 08:35

Garázdaság, testi sértés és rongálás miatt felelnek a salgótarjáni bűnöző banda tagjai

A letartóztatásban lévő 23 éves férfi és két társa ellen folyó eljárást a salgótarjáni nyomozók befejezték.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság rablás, garázdaság és testi sértés bűntett, valamint rongálás vétség miatt folytatott eljárást a 23 éves Sz. Patrik, valamint garázdaság bűncselekmény miatt a 20 éves Sz. Martin, és a 48 éves B. Viktor ellen.

A nyomozás adatai alapján Sz. Patrik 2019. július 21-én a megyeszékhely belterületén az egyik dohánybolt előtt – szóváltás után – megütött és földre rántott egy férfit. A gyanúsított és társa, B. Viktor ezután egy másik személyt bántalmazott, aki a sértett segítségére sietett.

A megalapozott gyanú szerint 2020. április 10-én az esti órákban Salgótarjánban Sz. Patrik belerúgott egy gépkocsiba, majd kövekkel dobálni kezdte a jármű vezetőjét és annak feleségét. A 23 éves férfi ezt követően bántalmazta a nőt, miközben Sz. Martin a sofőrt egy kerítésnek lökte. A beszerzett orvosszakértői vélemény alapján a nő súlyos sérülést szenvedett.

A terhelt június 7-én az egyik salgótarjáni társasház lakásának bejárati ajtaját egy fém tárggyal többször megütötte, miközben az ott lakót hangosan szidalmazta.

Sz. Patrik augusztus 23-án az esti órákban az egyik salgótarjáni kocsma vendégét szóváltást követően a sértettet vállánál fogva földre rántotta, majd nadrágjának zsebéből pénztárcáját magához vette, és az abban elhelyezett készpénzzel, okiratokkal együtt elfutott a helyszínről.

A letartóztatásban lévő 23 éves férfival és két társával szemben folytatott eljárást a nyomozók befejezték, és a keletkezett iratokat az illetékes ügyészség részére megküldték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában