közúti ellenőrzés

2021.01.07. 09:50

Fokozott ellenőrzést tartott a megyei rendőrség az ittas vezetők miatt

A napokban a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság területén fokozott ellenőrzéseket hajtottak végre a rendőrök, amelynek célja az ittas vezetők kiszűrése volt.

Nool

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

A közúti közlekedési balesetek megelőzése érdekében a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a prevenciós célokat szolgáló közúti ellenőrzések végrehajtására. A napokban a megye területén a főkapitányság munkatársai fokozott ellenőrzéseket hajtottak végre, amelynek célja elsősorban az ittas vezetők kiszűrése volt. Az akció kiterjedt a passzív biztonsági eszközök használatára, és a gépjárművek műszaki állapotára is közölte a rendőrség.

– Az ittas járművezetés potenciális balesetveszélyt hordoz magában! Senki ne üljön ittasan a volán mögé! Fontos megérteni, hogy aki a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyaszt nemcsak önmagára veszélyes, hanem a többi közlekedőre is. Már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít; az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat válthat ki, amelyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetők össze – hívta fel a figyelmet a rendőrség.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az elkövetkező időszakban is kiemelt figyelmet fordítanak az ittas vagy bódult állapotban közlekedő, szabályszegő járművezetők forgalomból történő kiszűrésére.

Forrás: police.hu | Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában