baleset

2020.11.09. 09:51

Súlyos sérüléseket szenvedett a sofőr, aki ittasan és jogosítvány nélkül vezetett Nógrád megyében

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 28 éves Nógrád megyei férfival és 25 éves társával szemben, akik közül a fiatalabb a rendszám nélküli motorját kipróbálásra kölcsönadta ittas társának, aki utóbb a motorral balesetet is szenvedett.

Forrás: shutterstock

A vád szerint a két férfi áprilisban egyikül házánál dolgozott, a munka végeztével bográcsoztak, melynek során szeszes italt is fogyasztottak. Ekkor az I. rendű vádlott elkérte a motor gazdájától az udvaron álló, rendszám nélküli motorkerékpárt egy körre. A tulajdonos a kérésnek eleget tett annak ellenére, hogy a motoron nem volt rendszám, és tudta, hogy ismerőse szeszes ital fogyasztott.

A jogosítvánnyal nem rendelkező, ittas férfi el is hajtott a motorkerékpárral, mellyel Somoskő felől Salgóbánya felé haladva egy jobbra ívelő útkanyarulatban lesodródott az útról és egy domboldalnak ütközött, majd visszavágódott az úttestre. A baleset következtében nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

Még ugyanezen a napon, a délutáni órákban, Salgótarján belterületén a II. rendű vádlott is ittasan vezette segédmotoros kerékpárját.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség mindkét férfival szemben egyedi azonosító jellel visszaélés és ittas járművezetés miatt, a motorkerékpár tulajdonosával szemben továbbá járművezetés tiltott átengedése miatt emelt vádat a Salgótarjáni Járásbíróság előtt.

Az ügyészség a vádiratában mindkét vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására, valamint közúti járművezetéstől eltiltásra, továbbá a 194 000 forint bűnügyi költség megfizettetésére tett indítványt.

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában