Rendőrkézen

2020.11.19. 11:30

21-es úti tragédia: letartóztatták a 17 éves kocsitolvajt, ketten haltak meg miatta

A Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája december 14-ig elrendelte annak az fiatalkorúnak a letartóztatását, aki a gyanú szerint november 12-én egy lopott gépjárművel okozott balesetet, amelyben a vétlen gépjármű vezetője és utasa is életét vesztette.

Salgótarján,Bajcsy-Zsilinszky út. Autóbaleset amelyben ketten életüket vesztették.

Forrás: NMH

Fotó: Hegedűs Márk

A nyomozás során beszerzett, és rendelkezésre álló adatok a megalapozott gyanút alátámasztják, amelyek szerint a 17 éves gyanúsított november 12-én reggel 6 óra körül Karancslapujtőn, az egyik lakóház garázsa elől jogtalanul eltulajdonított egy személygépkocsit, majd azt vezetve vett részt a közúti közlekedésben. Az elkövető vezetői engedéllyel nem rendelkezett.

A vádlott 8 óra 20 perc körül az általa vezetett személygépkocsival nappali látási viszonyok között, a 21. számú főút Salgótarján lakott területén kívül átvezető szakaszán haladt, amikor egy menetiránya szerint balra ívelő útkanyarulatba a számára megengedettet meghaladó sebességgel haladt be. A fiú a személygépkocsi felett elveszítette uralmát, ami sodródni kezdett, áttért a záróvonalon a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol első részével – frontálisan – ütközött egy szabályosan haladó személygépkocsival.

Az ütközés következében a vétlen autó sofőrje és utasa elhunytak, míg a baleset okozója könnyebben sérült meg.

– Az egyik gépjárműben egy idős, 80 év körüli házaspár ült, akik annyira súlyos, az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedtek, hogy az újraélesztésükre esély sem volt. A bajtársak már csak a halál tényét tudták megállapítani – tájékoztatta portálunkat Leskó Diána, az Országos Mentőszolgálat Észak-Magyarországi Régiójának kommunikációs munkatársa.

A a 17 éves fiúval szemben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás, akinek a letartóztatását a bíróság a bűnismétlés és a szökés, elrejtőzés reális veszélyére tekintettel elrendelte.

A gyanúsítottat a Salgótarjáni Járásbíróság korábban lopás bűntette és más bűncselekmények miatt 1 év 6 hónap javítóintézeti nevelésre ítélte, azonban a vádlott az Aszódi Javítóintézetből augusztus 27-én megszökött. Vele szemben a Budapest Környéki Törvényszék BV Csoportja bocsátott ki elfogatóparancsot, amely azonban nem vezettet eredményre.

A bíróság végzése végleges.

Forrás: Balassagyarmati Törvényszék

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában