tűzeset

2020.11.21. 16:22

Kigyulladt egy gazdaság gabonaszárítója Borsosberényben

Kigyulladt egy gabonatároló szombat délután Borsosberény belterületén.

Nool

Forrás: Shutterstock

Kigyulladt mintegy tíz tonna gabona egy gabonatárolóban szombat délután Borsosberény belterületén – tájékoztatta portálunkat Szeles Péter a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője.

Hozzátette: az esethez a balassagyarmati, a rétsági és váci hivatásos tűzoltókat riasztották, akik három vízsugárral kezdték hűteni és oltani az épületet. A helyszínre érkeztek még a diósjenői önkéntes tűzoltók, valamint elindult a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és Salgótarjánból a létraszer is az esethez

Frissítés 18:35: AZ Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság információ szerint még tartanak a munkálatok Borsosberényben, ahol korábban a gabona gyulladt meg egy tárolóban egy telephelyen, a Petőfi út és a Béke út közelében. Rétságról, Vácról, Balassagyarmatról és Salgótarjánból hivatásos, Diósjenőről és Érsekvadkertről önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre, és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a tüzet. A mintegy öt méter magas és három méter átmérőjű gabonatároló felső szintjén harminc-negyven mázsányi gabona található. Az egységek a tetőszerkezet és az oldalfal közötti szellőzőnyílásokon keresztül juttatják be az oltóvizet a szerkezet belsejébe.

Frissítés 20:30: Továbbra is dolgoznak a tűzoltók Borsosberényben. A rétsági, váci, balassagyarmati és salgótarjáni hivatásos, valamint a diósjenői és érsekvadkerti önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett dolgoznak a tűz elfojtásán. Az egységek a tetőszerkezet és az oldalfal közötti szellőzőnyílásokon keresztül juttatták be az oltóvizet a tartály belsejébe, így az egyik oldalon már megszüntették a lánggal égést. Emellett a nyílásokon át megkezdték a gabona kitermelését a tárolóból.

Cikkünket frissítjük!

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában