rendőrkézen

2020.11.29. 09:31

Ittasan okozott balesetet Ságújfaluban, befejezték a nyomozást a rendőrök

A rendőrség tájékoztatása szerint, egy 29 éves karancssági lakos, Ságújfaluban az általa vezetett gépkocsival egy családi ház kerítésének ütközött. A balesetben két utas sérült meg.

Nool

Forrás: shutterstock

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 29 éves karancssági lakos ellen.

A férfi május 1-jén az esti órákban személygépkocsival közlekedett Ságújfaluban, a Kossuth úton, amikor elvesztette uralmát a jármű irányítása felett, és egy családi ház kerítésének ütközött. A gépkocsi ezt követően a járdára visszatért és oldalára borulva állt meg. A baleset következtében a gépkocsiban ülő két utas megsérült. A rendőrök a helyszínen igazoltatták a járművezetőt, és vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket jelzett. Az egyenruhások a férfit elfogták, majd előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki.

A hatóság tagjai a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy akik alkoholfogyasztást követően gépjárművet vezetnek, nemcsak magukat, hanem a velük utazókat és a közúti közlekedésben résztvevő partnereiket is veszélyeztetik! A rendőrök folyamatosan végeznek közúti ellenőrzéseket azért, hogy az ittas járművezetőket kiszűrjék a forgalomból. Arra kérik a járművezetőket, hogy tegyenek meg mindent azért, hogy megelőzzék a baleseteket, tragédiákat! Ne kockáztassanak! Ne veszélyeztessék a saját maguk, illetve utasaik és a többi közlekedő biztonságát, testi épségét! Fontos, hogy türelmesen, toleránsan és a szabályokat betartva közlekedjenek!

Forrás: police.hu

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában