rendőrkézen

2020.10.19. 10:53

Letöltendő börtönbüntetésre számíthat a Nógrád megyei sorozatbetörő

A Pásztói Járási Ügyészség több rendbeli lopás miatt végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta azzal a többszörösen büntetett, 48 éves férfival szemben, aki egy Nógrád megyei községben több ingatlanba is betört.

Forrás: police.hu

A vád szerint a férfi – aki állandó jövedelemmel, bejelentett munkahellyel és megfelelő lakhatással sem rendelkezik, többnyire rokonainál húzza meg magát és létfenntartását vagyon elleni bűncselekmények elkövetéséből biztosítja – tavaly november 26-án a lakóhelyén átmászott egy ház kerítésén, majd a teraszon lévő szekrényből eltulajdonított egy kalapácsot. Ezután az ingatlanhoz tartozó, különálló melléképületbe is bement, ott azonban nem talált semmi értékesíthető dolgot.

Fotó: police.hu

Még aznap egy másik ingatlan kerítésén is átmászott, majd a teraszon elhelyezett kaspóban kutatott a ház bejárati ajtajának kulcsa után. Eközben azonban egy arra járó szomszéd megzavarta a tolvajt, aki az előző háztól ellopott kalapácsot is hátrahagyva elmenekült.

Fotó: police.hu

Áprilisában a férfi a község egyik használaton kívüli pékségének ablakáról a védőrácsot lefeszítette, majd az ablakot benyomva bejutott az épületbe, ahonnan két lemezfelnire szerelt, használt gumiabroncsot tulajdonított el.

Később, június 14-én az elkövető egy bekerítetlen ingatlan udvarába, a ház hátsó, erdős része felől bement, majd az ajtót befesztíve bejutott a házba. Az ingatlanból élelmiszert, mosogatószert és mosószert vitt magával.

A vádlott a sértetteknek közel 50 000 forint kárt okozott, melynek egy része lefoglalással megtérült.

A Pásztói Járási Ügyészség a többszörös visszaeső, jelenleg is letartóztatásban lévő vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vádiratában. Továbbá indítványt tett a vádlottal szemben a 101.187 Ft összegű bűnügyi költség megfizetésére kötelezés mellett a sértetteknek okozott kár megtéríttetésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában