baleset

2020.09.29. 09:59

Vad okozott balesetet Sóshartyán és Nógrádmegyer között

A rendőrség tájékoztatása szerint az elmúlt napon nem érkezett személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről bejelentés.

Nool

Forrás: police.hu

Sóshartyán irányából Nógrádmegyer felé közlekedett személygépkocsival egy 58 éves férfi szeptember 28-án a kora reggeli órákban, amikor az erdős területről egy szarvas ugrott a jármű elé, amelyet elütött. A baleset következtében a vad a helyszínen elpusztult, a gépkocsiban anyagi kár keletkezett.

Fotó: police.hu

A megye rendőrei az elmúlt 24 órában további egy ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

Vadveszélyt jelző tábla: az ilyen útszakaszokon számolni kell a vadállatok megjelenésére
Fotó: police.hu

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban több vadelütés történt. A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy lakott területen kívüli utakon vadállatokkal bárhol és bármikor találkozhatnak. Különösen számolni kell vadállatok megjelenésével azokon az útszakaszokon, amelyeket vadveszélyt jelző táblával jelöltek meg. Ezeket a táblákat a közút kezelője a vadásztársaságokkal, vadgazdálkodási szakemberekkel egyeztetett útszakaszokon helyezi el, ahol a vadak megjelenésének az átlagosnál is nagyobb a valószínűsége – hangsúlyozzák.

Forrás: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában