ügyészség

2020.09.11. 11:52

Halálukat kívánta, majd késsel támadt szüleire egy férfi Nógrád megyében

A bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés miatt emelt vádat a Pásztói Járási Ügyészség egy 56 éves Nógrád megyei férfival szemben, aki késsel támadt idős szüleire.

Nool

Forrás: Shutterstock

Az ügyészség tájékoztatása szerint a férfi szüleivel élt közös háztartásban. Italozó életmódja miatt kapcsolata a szüleivel már korábban megromlott, gyakran veszekedtek, és a szülők többször felszólították őt arra, hogy ha nem hagy fel az alkoholizálással, költözzön el. Erre a férfi nem volt hajlandó, és többször is kijelentette, hogy alig várja a szülei halálát, hogy azt követően az ingatlant megörökölje.

Április 29-én délután az ittas állapotú férfi ismételten szidalmazni kezdte a szülőket, és a lakás több berendezési tárgyát is összetörte. Agresszív viselkedése miatt anyja értesítette a rendőrséget, emiatt a vádlott még idegesebb lett és azzal a kijelentéssel, hogy „mire a rendőrök ideérnek, addigra ti megdöglötök” a ház konyhájába ment, ahol egy kést vett magához.

A szülőknek együttes erővel sikerült a fiuk kezéből a kést kicsavarni, a vádlott a dulakodás során azonban először lefejelte, majd ököllel orrba ütötte 79. életévében járó édesapját, aki ennek következtében zúzódásos sérüléseket szenvedett – közölte az ügyészség.

Hozzátették: a férfi erőszakos magatartásának csak a rendőrség kiérkezése vetett végett.

A Pásztói Járási Ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfival szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta vádiratában azzal, hogy amennyiben az előkészítő ülésen a váddal egyezően beismeri a bűncselekmény elkövetését, úgy egy év két hónap börtönbüntetésre ítélje őt a bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában