lőtt

2020.09.17. 13:50

Füstölőben rejtegette a puskáját a nógrádi orvvadász

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 51 éves Nógrád megyei férfivel szemben, aki engedély nélkül tartott lőfegyverével vadászva két vadat is elejtett idén februárban.

Forrás: Shutterstock

A férfi már három éve tartott engedély nélkül – a füstölőbe rejtve – lakóingatlanán egy emberi élet kioltására is alkalmas puskát, és 400 töltényt.

Február 16-án hajnalban magához vette a lőfegyvert és a lőszereket, autójával a 21-es számú főúton a sámsonházai elágazáshoz hajtott, ahol a vadászterületen – vadászatra való jogosultság nélkül – mintegy húsz méter távolságból elejtett egy őzet, a 100.000 forint értékű vadat kizsigerelte, megnyúzta, a feldarabolt húsát pedig a csomagtartóba tette.

Ezután a nagybárkányi kereszteződéshez hajtott, ahol – szintén vadászterületen, ugyancsak vadászatra való jogosultság nélkül – lelőtt egy dámvad bikaborjút, majd a 100.000 forint értékű vad húsát ismét jogtalanul eltulajdonította.

A férfit a rendőrség helyi vadászok jelzése alapján reggel 6 órakor ellenőrzés alá vonta, a dámvadat és az őzhúst megtalálták és lefoglalták, őt pedig őrizetbe vették.

Az orvvadász a nyomozás során a 200.000 forintot megfizette a vadásztársaságnak.

A férfi ellen a Salgótarjáni Járási Ügyészség lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, orvvadászat, valamint lopás miatt emelt vádat, melyben a bűncselekményeket beismerő és a kárt megtérítő vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, a lőfegyver és lőszerek elkobzását, valamint a férfinek a bűnügyi költségek viselésére kötelezését indítványozta.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)!

Címkék#orvvadász

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában