szabálysértés

2020.07.13. 14:56

Légtérsértő kisrepülőgépek szálltak le Rétság külterületén

Szabálysértési eljárást indított a Rétsági Rendőrkapitányság.

20200604 Szeged Trianon emlékrepülés a város felett. Képen: cessna 150 repülőgép Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország DM

Fotó: Karnok Csaba

Bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére július 11-én a reggeli órákban, miszerint 9 óra 35 perckor Rétság külterületén több kisrepülőgép szállt le a reptéren, amelyek pilótái vélhetően légtérsértést követtek el.

Az azonnali intézkedés eredményeképp a rendőrök megállapították, hogy Csehországból a Szlovák Köztársaság területén át érkező öt kisrepülőgép pilótái – utasaikkal együtt – Balatonkeresztúrra akartak továbbrepülni, azonban elmulasztották bejelentési kötelezettségüket, és repülési tervvel sem rendelkeztek. A hatóság tagjai megállapították, hogy a járművek utasai egy rendezvény miatt léptek be Magyarország légterébe.

Az ügyben a Rétsági Rendőrkapitányság légiközlekedés biztonságát és védelmét szolgáló szabályok megszegése és határrendészeti szabálysértés miatt indított eljárást.

Forrás: police.hu

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában