szabályok

2020.07.05. 10:06

Aki betartja a KRESZ-t, az nem fél a jelöletlen rendőrautóktól

Nagy visszhangot váltott ki a jelöletlen autókról szóló cikkünk a minap. Olvasóink több mint fele örül annak, hogy ilyen módszerrel is figyelik a szabálytalankodókat Nógrádban, a hatékonyságát illetően azonban megoszlanak a vélemények.

Nool

Salgótarján. Új, fedélzeti kamerával felszerelt rencőrségi járművek Nógrád útjain.

Forrás: NMH

Fotó: H.M.

Mint arról a minap beszámoltunk, tavaly év vége óta ellenőrzik a rendőrök képrögzítő eszközökkel felszerelt, jelöletlen autókból a közlekedőket országszerte, Nógrád megyében pedig két ilyen mobileszközzel felszerelt gépkocsit állítottak szolgálatba. A legfőbb baleseti kockázatot jelentő szabálytalanságokat igyekeznek a rendőrök ezzel a módszerrel kiszűrni.

A téma megmozgatta a Nool.hu olvasóit: a rengeteg komment és cikkünk megosztása mellett sokan nyilvánították ki véleményüket rögtönzött szavazásunk révén is. Azt kérdeztük a netezőktől, hogy örülnek-e a jelöletlen rendőrautóknak az utakon? Olvasóink 52 százaléka úgy nyilatkozott, hogy örül ennek, igaz, többségük szerint egy idő után megismerik majd az autókat a közlekedők, így csökkenhet a módszer visszatartó ereje. A válaszadók 48 százaléka nem örül az újításnak, szerintük ez nem korrekt megoldás a szabálytalankodók kiszűrésére.

Nem csupán a szavazás eredményei, hanem az olvasói hozzászólások magas száma is jelzi, mennyire foglalkoztatja a lakosságot a téma. Az egyik kommentelő úgy fogalmazott, hogy „Aki a KRESZ szabályait betartja, nincs mitől tartania, és annak mindegy mennyi rendőrautó van. Aki nem, azok miatt meg legyenek is, mert sajnos ők vannak túlsúlyban”. Egy másik olvasói szerint „nagyon sok a száguldozó őrült, akiknek nem igazán számít hogy szembe is jönnek”. Utóbbi is egyetértett a módszer bevezetésével.

Sokak szerint a szabálytalankodók kezdeti visszafogottsága hamar alábbhagy majd. A Nool.hu egyik lelkes rajongója azt írta az autók kapcsán a Facebookon, hogy „kb. két nap után mindenki tudja, mik azok a verdák”, más pedig megoldást is javasolt erre: „Minden nap más autó kellene”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában