rendőri intézkedés

2020.06.25. 16:07

Kés volt a Salgótarján belvárosában elfogott férfinél (videóval)

Ellenállt az intézkedésnek, és egy kést is találtak annál a férfinél, akit szerdán délután fogtak el a rendőrök Salgótarján belvárosában. A férfi szabálytalanul kelt át az úttesten, ezért akarták igazoltatni.

Forrás: NMH

Fotó: Hegedűs Márk

Mint arról tegnap beszámoltunk, látványos rendőri intézkedés szemtanúi lehettek azok, akik a délutáni órákban a salgótarjáni belvárosban, a Rákóczi úton jártak. A forgalmas helyszínen készült képek és videó tanúsága szerint egy nagyobb termetű férfit fogtak el, bilincseltek meg és ültettek rendőrautóba az egyenruhások. Hírportálunk megkeresésére Nágel Tamás, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense tájékoztatott az intézkedés előzményeiről és körülményeiről.

– A férfi gyalogosan, szabálytalanul haladt át az úttesten, amelyet követően a rendőr intézkedés alól megkísérelte magát kivonni, annak ellenállt, amelyet követően nála a rendőr egy kést is talált – közölte a sajtóreferens. Hozzátette: az intézkedés során személyi sérülés nem történt.

Mint megtudtuk, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság a közúti közlekedés szabályainak megszegése, személyazonosság igazolásával kapcsolatos kötelesség megszegése, valamint közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása szabálysértés miatt indított eljárást az ügyben.

Kérdésünkre Nágel Tamás közölte, hogy „az intézkedés alá vont személy további, a közbiztonság rendjét veszélyeztető jogellenes cselekményének megelőzése, megakadályozása és az intézkedés biztonságos befejezése érdekében” volt szükség több rendőrre az akció során.

Fotó: Hegedűs Márk / NMH

Az intézkedés – bár a megyeszékhely központjában meghökkentő jelenet volt, amit sok járókelő figyelt meglepve – egyáltalán nem egyedi, hiszen többször történt már ehhez hasonló elfogás korábban is Nógrád megyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában