ügyészség

2020.05.26. 11:35

Letartóztattak egy nógrádi férfit, aki többször is megszegte a házi őrizet szabályait

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a letartóztatásának elrendelését indítványozta egy Nógrád megyei férfinak, aki a vele szemben elrendelt bűnügyi felügyelet szabályait négyszer is súlyosan megszegte és a tartózkodására kijelölt helyet engedély nélkül elhagyta.

Forrás: shutterstock

A gyanú szerint a férfi március 19. és március 26. között több vagyon elleni bűncselekményt is elkövetett lakóhelyén: első alkalommal egy körbekerített ingatlan udvarán álló gépkocsiból okiratokat, valamint egy szekrényből sarokcsiszolót tulajdonított el, három nappal később egy utcán parkoló gépkocsiból lopott el egy táskát a benne lévő személyes iratokkal és egy wifi routerrel együtt, míg március 26-án egy ház udvaráról egy motoros fűrészt tulajdonított el.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság április 3-án a bűnismétlés veszélyére tekintettel a gyanúsított bűnügyi felügyeletét június 3-ig elrendelte.

A férfi azonban a vele szemben elrendelt bűnügyi felügyelt szabályait súlyosan és többször is megszegte, a tartózkodására kijelölt helyet négy alkalommal is – engedély és alapos indok nélkül – elhagyta.

A szabályszegések miatt a Balassagyarmati Járási Ügyészség a gyanúsítottal szemben rendbírság kiszabását indítványozta, melynek a bíróság helyt adott és a férfit május 7-én 100 000 forint rendbírsággal sújtotta. A férfi azonban ennek ellenére ismételten megszegte a vele szemben elrendelt kényszerintézkedés szabályait és a számára kijelölt ingatlant újra elhagyta, emiatt őrizetbe vételére került sor, majd az ügyészség kezdeményezte letartóztatását.

A Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítványnak helyt adott és a felfüggesztett szabadságvesztés és több büntetőeljárás hatálya alatt álló gyanúsított letartóztatását a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében elrendelte.

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában