vádemelés

2020.05.07. 10:05

Börtönbüntetés az ügyészi indítvány két nógrádi sorozatbetörővel szemben

A Pásztói Járási Ügyészség lopás bűntette és rongálás vétsége miatt emelt vádat egy 39 éves és egy 44 éves Nógrád megyei férfival szemben, akik lakóhelyükön több ingatlanba is betörtek és egy gépjárművet is megrongáltak.

Fotó: Shutterstock

A vád szerint a fiatalabb férfi 2018. szeptember 30-án 21 óra körüli időpontban megrongált egy, az utcán parkoló kisteherautót: a csomagtartó zárját, a kormánykerék egy részét, az irányjelző és az ablaktörlő kapcsolóit letörte, mellyel 90 000 forint kárt okozott a sértettnek.

A vádlottak 2018 karácsonyán a lakóhelyükön törtek be egy ingatlanba, melyről tudták, hogy a tulajdonosa hosszabb ideje kórházban van. A kerítésen átmászva jutottak be az udvarra, majd a ház ajtaját a fészerben talált pótkulccsal kinyitották, és onnan szerszámgépeket, távcsövet, vérnyomásmérőt, valamint szeszes italokat vittek el, összesen 62.000 forint értékben.

Alig három héttel később a fiatalabb férfi visszatért az ingatlanhoz, ahol a hátsó ablakon található redőnyt felfeszítette, az ablakot betörte és bemászott a házba. Ez alkalommal háztartási kisgépeket, gázpalackokat és egy festményt lopott el, összesen 99.000 forint értékben, melyeket a későbbiekben eladott.

Az okozott kárból 112.000 forint lefoglalással megtérült.

A Pásztói Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő elkövetőkkel szemben – akik közül az egyik vádlott többszörös és különös visszaeső, míg a másik felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll – végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását, valamint a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának elrendelését, a közügyek gyakorlásától való eltiltásukat, továbbá az okozott kár megtérítését indítványozta vádiratában.

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában