katasztrófavédelem

2020.04.20. 13:54

Szabadtéri tüzekhez riasztották hétvégén a nógrádi tűzoltókat

A Nógrád megyei tűzoltók ismét több szabadtéri tűzhöz vonultak, illetve egy átvágott gázvezetékhez is riasztották őket az elmúlt hétvégén.

Száraz időben a gazos területekre, nádasokra könnyen átterjednek a lángok Illusztráció: H. Cs.

Forrás: NMH

Fotó: H. Cs.

Péntek délután bozótos égett fél hektáron Rétságon, valamint nádas és száraz fű lángolt két és fél hektáron Magyarnándor külterületén. A tüzeket a rétsági és a berceli hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és puttonyfecskendőkkel oltották el.

A pénteki nap folyamán háromszor is riasztották a tűzoltókat Magyargécre, ugyanis összesen kilencszázötven négyzetméteren égett bozótos és aljnövényzet. A tüzeket a szécsényi hivatásos tűzoltók és a Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntes tűzoltói oltották el kéziszerszámok, puttonyfecskendők és vízsugár segítségével.

Földmunkák közben vágtak el egy gázvezetéket Bercelen, a Szécsényi István úton péntek délután. A berceli hivatásos tűzoltók a gázvezetéket ideiglenesen elszorították. A gázszolgáltató szakemberei mellett a Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre vonult.

Szombat este Nógrádmegyerben kétszáz négyzetméteren nádas, míg Sóshartyánban kétszáz négyzetméteren összehordott szemét és száraz fű égett. A helyszínre a szécsényi és a salgótarjáni hivatásos tűzoltók, valamint a Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntes tűzoltói vonultak. A tüzeket kéziszerszámokkal, puttonyfecskendővel és vízsugárral oltották el. Az esetek során személyi sérülés nem történt.

Forrás: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában