ellenőrzés

2020.01.14. 14:05

Ittasan vezetett egy férfi Herencsényben

A balassagyarmati rendőrök lezárták egy 55 éves férfi ellen folytatott eljárás vizsgálati szakaszát. ​

Forrás: shutterstock

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály balassagyarmati alosztálya járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 55 éves cserhátsurányi lakos ellen.

A járőrök december 23-án dél körül Herencsényben ellenőriztek egy személygépkocsit és annak vezetőjét. Az 55 éves sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott. A férfit a rendőrök a Balassagyarmati Rendőrkapitányságra előállították, a vezetői engedélyét elvették.

A hatóság tagjai a férfival szemben folytatott eljárás vizsgálati szakaszában a szükséges nyomozási cselekményeket elvégezték, az ügy iratait az illetékes ügyészségnek megküldték.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít. Az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki – észlelési idő növekedése, reflexek tompulása, szemmozgató izmok lassulása -, amelyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetőek össze.

Forrás: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában