fejlemény

2020.01.22. 11:27

Indítványozták a férfi letartóztatását, aki halálra gázolt egy nőt Salgótarjánban

A Balassagyarmati Járási Ügyészség annak a 41 éves, salgótarjáni férfinak a letartóztatására tett indítványt, aki múlt pénteken ittasan halálra gázolt egy fiatal lányt Salgótarjánban, az Öblösüveggyárnál, és megállás nélkül továbbhajtott.

P. K.

Forrás: police.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt január 17-én az esti órákban Salgótarján belterületén, a Rákóczi úton. A forrónyomos intézkedések során beszerzett adatok alapján két férfit előállítottak és gyanúsítottként hallgattak ki, majd egyiküket őrizetbe vették.

Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint a nyomozás további adatai, a tanúvallomások és a térfigyelő kamerák felvételeinek részletes elemzése eredményeképpen megalapozott a gyanú arra, hogy a járművet a balesetkor nem az őrizetbe vett férfi, hanem a barátja, Sz. Lajos vezette, aki a gázolás után fiatalabb társára terelte a gyanút. A 41 éves férfit őrizetbe vették, korábban őrizetbe vett társát pedig szabadlábra helyezték.

A salgótarjáni halálos baleset helyszíne
Fotó: police.hu

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványozta a salgótarjáni férfi letartóztatását.

– Az úttesten átkelő gyalogost a gyanúsított az ittasságból eredő figyelmetlensége miatt nem észlelte, így a menetiránya szerinti jobb oldali forgalmi sávban járműve jobb első részével fékezés és irányváltás nélkül elütötte őt. A baleset helyszínén a gépjármű vezetője nem állt meg, s kötelessége ellenére nem győződött meg arról sem: az általa előidézett baleset következtében valaki megsérült-e, vagy segítségnyújtásra szorul-e – közölte a Nool.hu-val dr. Bóna Gyula főügyész.

A 41 éves férfi azért, hogy a büntetőjogi felelősségre vonás alól kibújjon, egy parkolóba hajtott, ahol leállította a kocsit és visszament a baleset helyszínére. Ott időközben már mások a sértett segítségére siettek, valamint addigra már a rendőrség is megérkezett. A főügyész ismertette: a gyanúsított a helyszínen intézkedő rendőröknek valótlanul azt állította, hogy a balesetkor ő csupán utasként tartózkodott a gépjárműben és azt egy barátja vezette, aki a parkolás után a járműből kiugrott és elszaladt. A férfi vallomása alapján társát a rendőrség még a baleset után őrizetbe vette, majd a beszerzett bizonyítékok alapján később szabadon engedte.

Dr. Bóna Gyula kérdésünkre elmondta: a hamisan tanúzó gyanúsítottat január 19-én, vasárnap vették őrizetbe és halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés, segítségnyújtás elmulasztása és hamis vádolás miatt hallgatta ki. A Balassagyarmati Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és a férfi letartóztatását a terhelt jelenlétének biztosítása, a bizonyítás veszélyeztetésének és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében egy hónapra elrendelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában