bilincsben

2019.12.05. 17:20

Több évre rács mögé került a drogkereskedő salgótarjáni testvérpár

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádemelése nyomán a bíróság előkészítő ülésen, jogerősen, több évi börtönbüntetésre ítélte egy új pszichoaktív anyaggal kereskedő testvérpár tagjait.

Forrás: shutterstock

A vád szerint a vádlottak 2018 májusától salgótarjáni házukban, családi vállalkozás keretében, új pszichoaktív anyagot árultak környékbeli fiataloknak, melyet egy akkor még működő hálózattól szereztek be Turáról. A vádlottak rendszeresen fogyasztottak is baráti körükkel új pszichoaktív anyagot, illetve kábítószert. Kábítószerélvező életmódjukat a kereskedésből fedezték.

A testvérpárral szemben a rendőrség 2018. december elején intézkedett, miután egyikük porszerű anyagot értékesített két salgótarjáni lakosnak, akiktől az anyag rendőri ellenőrzés során lefoglalásra került. Erről az anyagról a szakértő megállapította, hogy N-etil-hexedron elnevezésű vegyület, amely új pszichoaktív anyagnak minősül.

A vádlottak salgótarjáni lakásán 2018. december 11-én megtartott kutatás során a WC kagylóból lefoglaltak mintegy 120 pakett fehér színű, 200 gramm tömegű, ragacsos por állagú anyagot. Az anyagot a vádlottak egyike a rendőrség megjelenése során dobott be oda, hogy eltüntesse azt. A lefoglalt anyag etil-hexedron nevű új pszichoaktív anyagot tartalmazott. A kutatás során az épületben marihuánát és nagyobb összegű készpénzt is találtak a rendőrök.

A testvérpár mindkét tagjának szervezetéből kimutattak mind kábítószernek, mind új pszichoaktív anyagnak minősülő vegyületeket.

A testvéreket a Salgótarjáni Járásbíróság a váddal egyezően társtettesként, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés és folytatólagosan elkövetett kábítószer birtoklása miatt mondta ki bűnösnek, őket 3 illetve – a különös visszaeső idősebb testvért – 3 év 4 hó börtönbüntetésre ítélte, valamint vagyonelkobzást is elrendelt velük szemben a bűncselekményből származó javakra. Kábítószer birtoklás miatt megvádolt harmadik társuk közérdekű munka büntetést kapott.

Mivel a vádlottak az előkészítő ülésen beismerték a bűnösségüket, ezért a bíróságnak nem kellett részletes bizonyítást lefolytatnia.

Az ítéletet mind az ügyészség, mind a vádlottak tudomásul vették, így az nyomban jogerőre emelkedett.

Forrás: ugyeszseg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában