tolvaj

2019.10.29. 06:40

Szentképeket is lopott a letartóztatott karancssági sorozatbetörő

A nyomozási bíró elrendelte annak a 24 éves karancssági férfinak a letartóztatását, aki összesen öt ingatlanba tört be az elmúlt hónapokban.

Forrás: Shutterstock

Először egy garázs ajtaját feszítette be, ahonnan szerszámokat vitt magával, míg másnap éjjel egy családi ház udvarára hatolt be, majd a garázs ajtaját felfeszítette hegesztőtrafót, csiszológépet és csavarbehajtót lopott el.

A garázshoz augusztusban visszatért és az ajtót ismét felfeszítve eltulajdonított egy transzformátort is. Ezt követően a férfi októberben három újabb bűncselekményt is elkövetett. Egy családi házból az ajtót benyomva egy szentképet és egy rádiós magnót vitt el, míg egy másik, lakatlan ingatlanba behatolva egy régi karórát zsákmányolt.

Végül leemelte az egyik karancssági ház kerítésének kapuját, majd leverte a fészer ajtajáról a lakatot. Onnan is egy szentképet, valamint négy üvegpoharat tulajdonított el. A tettes ellen öt rendbeli lopás miatt folyik eljárás, akinek ez nem az első büntetőügye, a most terhére rótt bűncselekményeket üzletszerűen, különös visszaesőként követte el.

Fiatal kora ellenére már börtönben is volt, azóta pedig lopások miatt vádat is emelt ellene az ügyészség, sőt bűnügyi felügyelet alatt is állt.

A gyanúsított ennek megszüntetése után követte el újabb vagyon elleni bűncselekményeit, amelyek miatt az ügyészi indítvánnyal egyetértve a bíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását a bűnismétlés megakadályozása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában