garázdaság

2019.08.12. 16:40

Falunapon akarta párbajra hívni a rendőröket a részeg nógrádi fiú

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa nyomán a bíróság elrendelte egy fiatalkorú gyanúsított bűnügyi felügyeletét (korábbi törvény szerinti házi őrizetét), és annak technikai eszközzel történő nyomon követését, mivel lakhelyelhagyási tilalom alatt újabb bűncselekményt követett el.

Forrás: Shutterstock

A Szécsényi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya jármű önkényes elvétele bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást a fiatalkorú gyanúsított és társa ellen, akik június 3-án Ludányhalászi, majd Benczúrfalva községekben jogtalan használat érdekében elvittek egy-egy gépkocsit, majd azokat átkutatva készpénzt és egyéb értékeket tulajdonítottak el belőlük, illetve leszerelték az egyik gépkocsi hatósági jelzéseit is.

A nyomozó hatóság a fiatalkorúakat két rendbeli jármű önkényes elvétele, egyedi azonosító jel meghamisítása és lopás miatt hallgatta ki gyanúsítottként.

A mostani ügyészi indítvánnyal érintett fiatalkorú bűnügyi felügyeletét (korábbi törvény szerinti lakhelyelhagyási tilalmat) rendelte el a bíróság június 5-én azzal, hogy lakhelye közigazgatási területét nem hagyhatja el.

A fiatalkorú gyanúsított a bűnügyi felügyelet ideje alatt, augusztus 4-én kevéssel éjfél után megjelent a helyi falunapon, ittas állapotban az ott tartózkodó, a rendezvényre érkező és onnan távozó járókelőket szidalmazta, illetve többeket verekedésre hívott ki. Ezután a gyanúsított az egyik utcafronti ház pala kerítését kezdte rugdosni, abból kitörve egy nagyobb darabot, amelyet az úttesten széttört, majd félmeztelenre vetkőzve az így széttört paladarabok közül egy 15-20 cm hosszú hegyes darabot felvett és artikulátlanul kiabálva azt, hogy „hol vannak a rendőrök” megindult a művelődési ház irányába. A további garázda cselekményt a helyszínen biztosítási feladatokat ellátó rendőrök akadályozták meg.

A fiatalkorút nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Mivel a lakhelyelhagyási tilalom nem tartotta őt vissza az újabb bűncselekmény elkövetésétől, vele szemben súlyosabb kényszerintézkedés alkalmazása volt indokolt, a bíróság a bűnügyi felügyeletet a terhelt lakásául szolgáló ingatlanra korlátozta – házi őrizetét rendelte el – négy hónapra, a mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazásával.

Forrás: Balassagyarmati Járási Ügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában