bilincsben

2019.07.16. 11:20

Feltételesen volt szabadlábon a Mátraverebélyben örjöngő férfi

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte egy 40 éves férfi letartóztatását, aki házuk szétverése után egy bozótvágóval támadt nővérére.

A gyanúsított és nővére nagynénjük házában laknak Mátraverebély községben, a lakrészük külön-külön bejáratú.

2019 július 11-én kora délután összevesztek, majd a gyanúsított nővére lakrészébe erőszakos módon bement: az ajtót belökte, bent a sértettet rángatni kezdte, a haját húzta és lökdöste őt.

Ezután visszatért a saját lakrészébe, ahol összetörte és kidobálta az épületből a nagynénje használati tárgyait, majd a testvére lakrészén található nyílászárókat is megrongálta, egy fejszével összetörve azokat. A rongálással kb. 200.000 forint kárt okozott.

A férfi még ugyanezen napon délután Mátraverebélyen, a dohányboltnál ismét összeszólalkozott a testvérével, akit az arcán ököllel megütött, miközben a másik kezében egy bozótvágó kést tartott, amivel ráütött a dohánybolt pultjára is.

Ez a kihívóan közösségellenes, erőszakos cselekmény alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen. A férfit felfegyverkezve elkövetett garázdaság, rongálás és magánlaksértés miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A visszaeső férfi ez év februárjában került feltételes szabadságra, korábban emberölés kísérlete miatt ítélték szabadságvesztésre, előéletére és a mostani cselekményei erőszakos jellegére figyelemmel az ügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására.

Az ügyészi indítványt alaposnak tartva a Salgótarjáni Járásbíróság a bűnismétlés veszélyére figyelemmel egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

Forrás: ugyeszseg.hu

Ezek is érdekelhetik