nem csillapodik

2019.03.01. 14:31

Tovább emelkedett a szabadtéri tűzesetek száma

Tizenöt szabadtéri tűzeset adott munkát csütörtökön a Nógrád megyei tűzoltóknak.

Nool.hu

Forrás: NMH

Fotó: Hüvösi Csaba

Mohorán és Nagylócon tíz-tíz hektár állt lángokban, Mátraverebély egyik részén öt hektáron, míg egy másikon ezer négyzetméteren, Litkén négy hektáron, Sóshartyánban három hektáron, Rimócon pedig egy hektáron égett a vegetáció.

Szabadtéri tűz volt továbbá Vizslás-Újlakon, ahol kétezer négyzetméternyi terület lángolt, Csitáron nyolcszáz négyzetméteres, Nemtiben ötszáz négyzetméteres területen égett le a vegetáció és ez utóbbi helyszínen egy kisebb melléképület is leégett.

A Pest megyei Püspökhatvanba is a Nógrád megyei tűzoltókat riasztották, ott kétszáz négyzetméteres szabadtéri tűz volt, Pásztó egyik helyszínén százötven négyzetméteren, míg a másikon száz négyzetméteren csaptak fel a lángok, Taron szintén száz négyzetméteres, a Jobbágyi és Szarvasgede közötti területen pedig néhány négyzetmétert érintő szabadtéri tűz volt.

A lángokat a berceli, a szécsényi, a bátonyterenyei, a salgótarjáni, a balassagyarmati és a pásztói hivatásos tűzoltók, valamint az Ipoly-völgyi Különleges Mentők és az Észak-Mátra Mentő Egyesület önkéntes tűzoltói fékezték meg.

Forrás: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában