betöréssorozat

2019.02.15. 11:30

Letartóztatták a hétvégi házakat fosztogató testvérpárt

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte két gyanúsított letartóztatását a hétvégi házak feltörése miatt indult ügyben.

nool.hu

Forrás: Shutterstock

Mint azt dr. Bóna Gyula főügyésztől megtudtuk, az ügy két gyanúsítottja, egy 22 és egy 25 éves fiatal férfi ellen a Salgótarjáni Rendőrkapitányság indított nyomozást a megyeszékhely Somlyó településrészén elkövetett betöréssorozat miatt.

A férfiak január és február hónapjaiban – az eddigi adatok szerint – hét hétvégi házat tört fel, egy ízben pedig az elzáró sapkákat felfeszegetve megrongálták a vízművek tűzcsapjait, majd a csapból jogtalanul vizet vételeztek – tudatta a főügyész, akitől azt is megtudtuk, hogy a gyanúsítottak a feltört hétvégi házakból elektronikai és műszaki eszközöket – láncfűrészeket, szivattyút, gázpalackokat – tulajdonítottak el, de volt olyan hely, ahonnan a háztartási eszközöket vitték magukkal, zsákmányként akár a balta vagy szappantartó is megfelelt nekik. Akadt olyan telek is, ahová további siker reményében többször is betörtek.

A tetsvérpár a sértetteknek összesen több mint 600.000 Ft kárt okoztak, nem számítva a rongálódások kijavításának költségeit.

A gyanúsítottak mindketten voltak már büntetve. Elfogásuk előtt állandó lakhellyel nem rendelkeztek, hajléktalan életmódot folytattak, cselekményeiket rendszeres haszonszerzésre törekedve, üzletszerűen követték el. A fiatalabb testvér körözés alatt is állt tartózkodási helye megállapítása érdekében, bátyjával szemben pedig más eljárás is folyik a bíróságon.

A nyomozási bíró mindkét gyanúsított letartóztatását egy hónapra rendelte el az ügyészi indítvány alapján a bűnismétlés megakadályozása és a gyanúsítottak jelenlétének biztosítása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában