gyilkosság

2019.01.31. 14:40

Nem szabadul a zabari szállásadóját halálra szurkáló férfi

Letartóztatásban marad az a 24 éves domaházi férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte zabari szállásadóját még tavaly májusban.

Mint már arról korábban beszámoltunk a rendőrséghez 2018. május 19-én 1 óra 45 perckor bejelentés érkezett arról, hogy Zabaron, az utcán egy férfit megöltek.

A rendőrök rövid időn belül beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható akkor 23 éves férfit.

A Nógrád megyei nyomozók januárban fejezték be az ügy vizsgálati szakaszát.

A Balassagyarmati Törvényszék a Nógrád Megyei Főügyészség vádiratának benyújtását követően január 17-én – a vádlott jelenlétének az eljárási cselekményeken történő biztosítása, a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében és a bűnismétlés veszélyére tekintettel – fenntartotta a letartóztatását annak a vádlottnak, aki a vád szerint 2018 májusában szállásadóját Zabar községben a közöttük kialakult konfliktus során egy 3,5 cm széles és 27 cm pengehosszúságú bajonettel több alkalommal megszúrta.

A sértett a bántalmazás során elszenvedett többszörös a szúrt sérülés, a belső szervek többszörös sérülése, heveny belső és külső vérvesztés, és traumás sokk miatt, heveny keringés és légzésösszeomlás következtében a bántalmazás helyszínén életét vesztette.

A Nógrád Megyei Főügyészség a vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja, amelynek büntetési tétele 10 évtől 20 évig, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés. A büntetőeljárást a Balassagyarmati Törvényszék a letartóztatás fenntartását követően előkészítő ülés tartásával folytatja, amelyen a vádlottat fogja kihallgatni.

Forrás: Balassagyarmati Törvényszék Sajtóosztály

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában