Rendőrkézen

2018.11.06. 10:06

Több autót is feltört R. Lajos Salgótarjánban

A salgótarjáni rendőrök elfogták a 40 éves férfit, aki az eddigi adatok alapján összesen négy gépjárművet rongált meg, és több százezer forint kárt okozott a jármű tulajdonosainak.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába november 4-én 13 óra körül érkezett a bejelentés, miszerint egy salgótarjáni parkolóban előző este egy személygépkocsit ismeretlen személy feltört.

A salgótarjáni rendőrök a bejelentést követően mintegy két órán belül megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy 40 éves salgótarjáni lakos gyanúsítható megalapozottan.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján R. Lajos a bejelentést megelőző napon Salgótarjánban, parkoló személygépjármű ablakát betörte, majd az abban hagyott övtáskából eltulajdonította a sértett nagy összegű készpénzét és valutáját.

Fotók: police.hu

A beszerzett információk alapján a férfi megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy október 1. és október 25. között a megyeszékhely belterületén további egy személygépkocsi ablakát kitörte és egy autóbusz ablakát két alkalommal benyomta. A gépjárműveket átkutatta, azonban a buszban nem talált eltulajdonítható értéket, míg a személygépkocsiban megtalált egy mobiltelefont és a sértett táskáját, a benne lévő készpénzzel és a feljelentő nevére kiállított okiratokkal, melyet ellopott.

A rendőrök a férfit elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és 2 rendbeli lopás bűntett és 2 rendbeli lopás vétség kísérlet megalapozott gyanúja megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A hatóság vizsgálja, hogy a férfi összefüggésbe hozható-e további hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésével.

Forrás: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában