Bántalmazás

2018.11.23. 12:16

Összeverte és ki is rabolta az idős férfit a 16 éves verebélyi fiú

Kétszer is ki akarta rabolni az időskorú sértettet az a 16 éves fiú, akit őrizetbe vettek a bátonyterenyei nyomozók.

Forrás: police.hu

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába november 20-án 10 óra 16 perckor érkezett a bejelentés, miszerint egy idős férfit mátraverebélyi családi házában kiraboltak. A rendőrök a széleskörű adatgyűjtés eredményeképp beazonosították és rövid időn belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 16 éves fiút.

Fotó: police.hu

A nyomozás adatai alapján a gyanúsított 2018. november 19-én a hajnali órákban bement az egyik mátraverebélyi családi házba, majd rátérdelt az ágyon fekvő időskorú, védekezésre képtelen sértett mellkasára. A fiatalkorú ezt követően pénzt követelt a sértettől és több alkalommal, ököllel megütötte, majd több tízezer forint készpénzt tulajdonított el. A fiú november 20-án a hajnali órákban ismét bement a férfi családi házába és pénzt követelt tőle, melyet követően átkutatta a helyiséget és érték nélkül távozott az ingatlanból. A sértett az elsődleges orvosi vélemény alapján a bántalmazás következtében könnyű sérülést szenvedett.

A gyanúsított október 31-én az éjszakai órákban ugyanezen ingatlanból különböző értékeket tulajdonított el. A fiatalkorú a megalapozott gyanú szerint továbbá november 16. és november 17. között a község egy másik családi házának melléképületéből tűzifát tulajdonított el.

A rendőrkapitányság épületébe előállított fiatalkorút a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásának indítványozását, melyet az illetékes bíróság november 23-án elrendelt. A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság egy rendbeli rablás bűntett, egy rendbeli rablás bűntett kísérlet és két rendbeli lopás vétség miatt folytat büntetőeljárást a 16 éves fiú ellen.

Forrás: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában