Vádemelés

2018.09.14. 10:00

Többszörös visszaeső: több helyi intézményből is lopott a 47 éves betörő

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt a 47 éves, más ügyben letartóztatásban lévő férfi ellen, aki egy iskolát és egy óvodát tört fel azért, hogy pénzt szerezzen.

A rendszeres jövedelemmel nem rendelkező, magát vagyon elleni bűncselekményekből eltartó vádlott 2017. december közepén az endrefalvai óvoda több helyiségének nyílászáróját befeszítette, és oda bemászott, azért, hogy onnan értékeket szerezzen. Átkutatott több helyiséget, és a személyzeti öltöző egyik szekrényéből eltulajdonított egy laptopot tartozékaival együtt 205.000 forint értékben, valamint a helyszínen elfogyasztott 3.000 forint értékű szaloncukrot is.

A vádlott a bűncselekmény elkövetése során 260.000 forint rongálási kárt okozott, majd távozása után a laptopot 20.000 forintért eladta ismeretlenül maradt személynek.

A férfi az óvodai betörés után, 2017. szilvesztere környékén az ablakot benyomva bement Nógrád községben az általános iskola épületébe, majd a titkársági irodában a szekrényt kifeszítette, és onnan magához vette a tanintézmény 80.000 forint készpénzét és az iskola által a tanulók részére vásárolt 9.000 forint értékű vasúti bérletszelvényeket.

Az ügyészség két rendbeli, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen, aki többszörös visszaesőnek számít. Büntetett előélete miatt az indítványozott szabadságvesztést fegyházban kell letöltenie, és a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből is ki van zárva. Az ügyészség indítványozta mellékbüntetésként a vádlott közügyektől eltiltását és az ellopott laptopért kapott 20.000 forint összegre a vagyonelkobzást. Ezen túl az okozott kárt és a felmerült több mint 460.000 forint bűnügyi költséget is meg kell fizetnie.

A férfi ügyében a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

Forrás: ugyeszseg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában