Salgótarján

2018.09.25. 09:33

Sikkasztás és csalás: pénzt és szerszámokat kért kölcsön M. Gábor, de soha nem adta vissza őket

Egy 30 éves férfival szemben fejezték be az eljárást a salgótarjáni rendőrök.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság egy rendbeli sikkasztás és csalás bűntett, valamint egy rendbeli sikkasztás vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a 30 éves M. Gábor ellen.

A nyomozás adatai alapján a gyanúsított 2014 évtől kezdődően salgótarjáni ismerősét tévedésbe ejtve, különböző indokokkal több alkalommal kért tőle kölcsön nagyobb összegű készpénzt, és ígéretet tett arra, hogy azt visszafizeti részére. M. Gábor a kölcsönkért több százezer forintot azonban a mai napig nem adta vissza a sértett részére. A gyanúsított továbbá eltulajdonította a sértett által rábízott különböző szerszámgépeket és azok tartozékait, valamint ellopta ismerőse tulajdonát képező kútfúrószárakat, kompresszortömlőt, KPE csövet.

M. Gábor a megalapozott gyanú szerint továbbá 2014 évben egy másik salgótarjáni ismerősétől kölcsönkért egy motorfűrészt, valamint több darab sarokcsiszolót, majd az így rábízott értékeket eltulajdonította és azokat a mai napig nem adta vissza a tulajdonosnak.

A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat a napokban átadták az ügyészségnek.

Forrás: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában