Salgótarján

2018.02.23. 10:24

Számszeríjjal vadászott a kertben

A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség orvvadászat és lopás kísérlete miatt emelt vádat egy salgótarjáni férfi ellen, aki a kertje végében alakított ki vadászlest, ahonnan számszeríjjal vadászott.

A vádlott, aki vadászati jogosultsággal nem rendelkezett, 2016. június 24. napját megelőzően egy vadászlest, valamint takarmányszóró helyet és vaditatót alakított ki salgótarjáni családi házának hátsó kertjében azért, hogy a kiszórt szemes kukoricára megjelenő vadakat – vaddisznó illetve más nagyvadfaj egyedeit – elejtse. A vadászat megkönnyítése érdekében az erdővel határos tisztás kapujára egy kötöző drótot erősített, aminek meghúzásával a vadászlesből is be tudta zárni a területet. A kapun kívül és belül is kukoricát szórt a földre, majd a takarmánnyal becsalogatott vadakat már a körbezárt területen lőtte le számszeríjával.

2016. június 24-én késő este a tulajdonában lévő, tiltott vadászati eszköznek minősülő számszeríjjal jogtalan eltulajdonítás céljából egy házilag készített, kétélű heggyel szerelt nyílvesszőt lőtt a táplálékra érkezett vaddisznóra. A nyílvessző azonban csak súrolta az állat testét, majd a szomszédos ház falába fúródott. A vádlott a vaddisznó elejtésével legalább 100.000 forint kárt okozott volna a vadászati jog jogosultjának.

Mivel a 2016. június 24. napját megelőző időszakban a vádlott vad elejtésére való jogosultság- illetve vadászíjászatra feljogosító engedély nélkül, számszeríjjal, továbbá nem a törvény által engedélyezett vadásznyílvesszővel, és a saját háza bekerített udvarában kialakított helyen folytatta a vadak elejtésére irányuló tevékenységét, tiltott módon és tiltott vadászati eszközzel vadászott. Ellene ezért orvvadászat és lopás kísérlete miatt emelt vádat az ügyészség.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz ítéletet.

Fotónk illusztráció (Pixabay)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában