Időjárás

2023.12.20. 07:25

Óvatosan az utakon! Sűrű köd rontja a látási viszonyokat Nógrádban

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthattok ma.

Nool.hu

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint szerda hajnalra sokfelé képződik sűrű köd, mely a délelőtt folyamán mindenhol feloszlik. Északnyugat felől először megnövekszik, majd este csökken a felhőzet. Esetleg elvétve lehet zápor. +7 fok körüli értékeket mérhetünk.

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket

A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei is felerősödhetnek - hívta fel a figyelmet dr. Pukoli Dániel a Köpönyeg.hu oldalon.

A tartós, sűrű köd veszélye miatt szerdára is figyelmeztetést adott ki Országos Meteorológiai Szolgálat. A figyelmeztetés szerint alig pár száz méter lehet majd a látótávolság. 

Forrás: met.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!