Riadalom

2023.10.09. 21:37

Salgótarjánban is érezték a szlovákiai földrengést

5,2-es erősségű földrengés volt Szlovákiában hétfő este, amelyet Magyarország több településén, köztük Salgótarjánban is érezni lehetett.

Nool.hu

Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium közösségi oldalán közzétett tájékoztatás szerint hétfőn este 20:23 perckor 5.2-es magnitúdójú földrengés pattant ki Szlovákiában, Kassától északkeletre, kezdeti becslések szerint 10 kilométeres mélységben. 

Mint írják: a földrengést a hazai lakosság is érezte, a legtöbb bejelentés eddig Miskolcról érkezett hozzájuk, de jelezték Vásárosnaményból, Hajdúnánásról, Sárospatakról is. 

Időinfó-MetKép is közösségi oldalán számolt be a rengésről. A bejegyzés alatti kommentek szerint Salgótarjánban is érezni lehetett a föld mozgását. 

 

A Piszkéstető On-line szeizmológiai állomás adatai 
Forrás: www.seismology.hu

Az BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-posztjában megírta, hogy földrengést több magyarországi településen is érezték, de károkról eddig nem érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez.

Várjuk olvasóink észleléseit a [email protected] email-címre, érezték-e a földrengést, és ha igen, melyik településen!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!