Időjárás

2023.09.13. 07:22

Marad a hőség, de zivatarra és felhőszakadásra is számíthatunk Nógrádban

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthattok ma.

Nool.hu

Délnyugat, nyugat felől egyre több felhő érkezik

Forrás: Shutterstock | Illusztráció

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint szerdán a többórás napsütés mellett délnyugat, nyugat felől egyre több felhő érkezik, és késő délutántól északnyugaton már zápor, zivatar is kialakulhat. Napközben az északnyugatira forduló szél fokozatosan megerősödik. Még 30 fok körüli hőség valószínű.

Forrás: met.hu

A délután érkező zivatar és felhőszakadás miatt elsőfokú, azaz citromsárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda éjfélig Nógrád vármegyére. Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti majd, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Forrás: met.hu

Fronthatás nem terheli szervezetünket

A helyenként megélénkülő szél és helyi záporok, zivatargócok miatt tapasztalható légnyomás ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az arra érzékenyeknél vérnyomás ingadozás, szédülés jelentkezhet - közölte dr. Pukoli Dániel a Köpönyeg.hu oldalon. 

Egy gyenge hidegfront érkezik csütörtökön szakadozott felhőzetével, amelyből elszórtan alakul ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél erős marad. Megszűnik a hőség: délután már csak 22-29 fok várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!