Időjárás

2023.08.19. 16:37

Két nógrádi járásra is kiadták a riasztást, mindenki készülhet a legrosszabbra

A salgótarjáni és a bátonyterenyei járásban van érvényben a riasztás.

Nool.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja szerint a légköri feltételek továbbra is alkalmasak lehetnek zivatarcellák kipattanásához, jellemzően már csak izolált formában, szórványosan az országban. Az erősebb zivatargócokat főként felhőszakadás kísérheti, azonban kisebb eséllyel átmeneti viharos széllökés, esetleg jégeső is előfordulhat.

A honlap szerint a salgótarjáni és a bátonyterenyei járásban van érvényben riasztás felhőszakadás és zivatarok veszélye miatt.

Az előrejelzések szerint estétől, késő estétől a zivatarok várhatóan lecsengenek. Vasárnap főként már csak az Északi-középhegység, illetve az Alföld keleti, délkeleti tájain mutatkozik nagyobb esély néhány zivatarcella kialakulásához, amelyek estére mindenütt lecsengenek.

A napi középhőmérséklet ma a Tiszántúlon, míg vasárnap már az ország jelentős részén 25 fok közelében alakul. Vasárnap a délkeleti tájakon 27 fok felett várható a napi középérték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!