Időjárás

2023.08.15. 07:32

Igazi nyári idő vár ránk kedden Nógrádban

Mutatjuk, milyen időjárás várható ma.

Nool.hu

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint kedden sok napsütésre számíthatunk, emellett főleg délkeleten növekszik meg a gomolyfelhőzet. Esetleg estefelé alakulhat ki elvétve zápor, vagy zivatar. 30-35 fokos országos hőség lesz. A délkeleti szél megélénkül.

Fronthatás nem terheli szervezetünket

A kánikula okozhat egészségügyi problémákat. A tartós hőség leginkább az időseket, és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés jelentkezhet - közölte dr. Pukoli Dániel a Köpönyeg.hu oldalon.

Napos, gomolyfelhős idő várható szerdán. Eleinte elsősorban délnyugaton, majd máshol is elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. 33 fok körüli értékeket mérhetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!