Időjárás

2023.04.19. 07:38

Zivatarveszély miatt adtak ki figyelmeztetést Nógrádra, akár jégeső is eshet

Mutatjuk, milyen időjárás vár ránk ma.

Nool

Zivatar veszélye miatt figyelmeztetést adott ki Nógrád vármegyére az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda éjfélig. Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti majd, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

zivatarfigyelmeztetés
Forrás: Met.hu

Az előrejelzések szerint zivatarra elsősorban az ország középső sávjában lehet számítani, de alacsony valószínűséggel délkeletre is besodródhat egy-egy cella. Az erősebb gócokat intenzív csapadékhullás, szélerősödés és kisebb méretű jégeső (<1 cm jégátmérő) kísérheti. A hőmérséklet 15 fok körül alakul. Estére mindenütt lecsengenek a zivatarok.

Nem várható fronthatás

Számottevő fronthatás nem lesz, de a helyenként megélénkülő erős szél és helyi záporok, zivatargócok miatt tapasztalható légnyomás ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az arra érzékenyeknél vérnyomás ingadozás, szédülés jelentkezhet. A korábbi műtéti hegek, csonttörések érzékennyé, fájdalmassá válhatnak. Ajánlott esernyőt, esőkabátot is magunkkal vinni, mert elázás esetén magas a megfázás, felfázás esélye – hívta fel a figyelmet dr. Pukoli Dániel orvosmeteorológus a Köpönyeg.hu oldalon.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos, kellemes tavaszi időre van kilátás. Délután egy-egy zápor előfordulhat. Gyenge marad a légmozgás. 15 és 20 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!