Időjárás

2023.01.18. 16:05

Havazás miatt adtak ki figyelmeztetést Nógrádra

Mediterrán ciklon hozhat csütörtökre havat Nógrádba is a meteorológiai szolgálat figyelmeztetése szerint.

Nool

Elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szűkebb hazánkra, csütörtökre, mert prognózisuk szerint 12 óra alatt 5 centimétert meghaladó friss hó hullhat. Mint előrejelzésükben írják, szerda este érkezik fölénk egy újabb mediterrán ciklon csapadékzónája. Csütörtök hajnaltól északnyugat felől az esőt a Dunántúlon, majd reggeltől a főváros térségében, valamint az Északi-középhegység nyugati felén egyre nagyobb területen havas eső, havazás válthatja fel. 

Elsősorban a magasabban, 300 méter felett fekvő helyeken érdemi hótakaró alakulhat ki. A Dunántúli-középhegység, a Budai-hegység, a Dunakanyar hegyei, valamint a Börzsöny térségében a 10 centit is meghaladhatja a csütörtök estig lehulló friss hó mennyisége. Síkvidéken a fagypont körüli, kevéssel afölötti hőmérsékleti értékek miatt jóval bizonytalanabb a kialakuló hóréteg vastagsága.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!